Sunnuntaina 6.5. sää vaihteli.  Heräsimme kirkkaaseen auringonpaisteeseen.  Juuri kun saimme sarongit levitettyä hiekalle, muutama sadepisara tyhjensi rannan.  Juuri kun asetuimme kirjojen kanssa verannalle, sade lakkasi. 
 

rantakivikkoa
 
Päivän ainoat mainittavat tapaukset olivat maalausretki läheiseen kivikkoon sekä toinen retki nettiin.  WiFi löytyi lähietäisyydeltä.  Muistan vielä hyvin, miten blogikauden alkuvaiheessa istuin hikisissä nettikahviloissa ja kirjoitin tekstiä paikallisella näppäimistöllä ilman skandeja.  Kuvat siirsin muistitikulta ja sain viruksia.  Nyt tuntui aika ylelliseltä istua orkideapuutarhassa ja siirtää valmiiksi kirjoitetut tarinat ja photoshopatut kuvat omalta miniläppäriltä bittiavaruuteen.  Kiitoksia viesteistä, lisää saa lähettää.  Merjalle tiedoksi, että tuomme tuorecurrytahnoja, minkähän väristä saisi olla?
 
Aurinko laski pilveen.  Mutta täysikuu oli mahtava.  Harvoin näkee yhtä hienoa taivasta.  Muutama tähtikin loisti mukana.   Täällä iltariennot ovat aika vähäisiä.  Siksi luontoa tulee tarkkailtua innolla.  Puutarhassa lentelee isoja värikkäitä perhosia, gekot kiipeilevät seinillä ja linnut metelöivät.  Onneksi nurkalla ei ole enää kanatarhaa.  Aikaisemmin heräsimme joka yö kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan, joka on aivan liian varhain.  Mutta sammakoita on edelleen.  Sateen jälkeen kurnutus on melkoinen.  Rannalla juoksentelee koiria, useimmilla on panta kaulassa.  Kissoja ei juuri näy.
 
Saari on kuuluisa kookospalmuistaan.  Näimme päätiellä hauskan pähkinäkuljetuksen.  Lava oli kukkuroillaan kookoksia ja kuorman päällä istuskeli tyytyväisenä apina.  Se oli selvästikin työmatkalla. 


Saari on hyvin rehevä.  Kukkaistutuksia näkee kaikkialla.  Tunnistamme niistä vain murto-osan.  Poikkesimme puutarhamyymälässäkin, mutta Suomessa nämä lajit tuskin viihtyvät.  Kukkamaalarille täällä riittää malleja.  Koska paperivarastoni on surkea, ajattelinkin ryhtyä taiteilemaan pieniä kukkakortteja.  Siis tervetuloa kesänäyttelyihin tuoreille kukkaostoksille.
Lena ja Jussi, parhaillaan päiväretkellä Nathonissa