Torstaina 4.5. pääsimme vihdoin huolettoman loman makuun.  Nyt ei ollut kiire minnekään, sillä kaikki mitä ihminen tarvitsee oli paikalla.  Aamu-uinnin ja hyvän aamiaisen jälkeen kävelimme paljain jaloin pitkin kilometrien pituista hiekkarantaa, jossa ei montaa vastaantulijaa näkynyt.  Päivä sujui sitten samoissa merkeissä kuin tulevatkin: lukemista palmujen varjossa, olutta ja thairuokaa rantaravintoloissa, illalla canastaa omalla terassilla, varhaisia nukkumaan menoja ja herätyksiä aamuauringon myötä.  Jos päivityksiä ei kuulu, se tarkoittaa vaan että uutta kerrottavaa ei ole. 
 

tässä on hyvän loman aineosasia
 
Mitä nyt säätilasta.  Kaupan mittari näytti eilen +31 astetta ja taivas oli tummanpuhuva.  Merellä kävi melkoinen tuuli.  Puolen tunnin sadekuuro raikasti ilman.  Uimavesi tuntui sen jälkeen entistä lämpöisemmältä.  Illalla tuuli nousi uudelleen siinä määrin, että meidän piti siirtyä sisätiloihin pelaamaan, kun puhuri lennätti pelikortteja.  Mökkimme ilmastointi toimii erinomaisesti, sillä tuulettimen lisäksi voimme pitää ikkunoita auki.  Niissä kun on tiiviit hyttysverkot.  Jussi, joka on kova poika askartelemaan, ehti jo puhdistaa hammasharjalla fanin.  Nyt meillä puhaltavat raikkaat tuulet.
 
 
Jussi viimeistelee fanin puhdistusta
 
Lauantai 5.5. oli pilvinen päivä.  ”Loistava retkipäivä”, tuumimme.  Meillä on täältä lomakylästä kaksi vakioretkikohdetta.  Toinen on Nathon, toinen lähiranta Mae Nam.  Valitsimme jälkimmäisen.  Olemme joka matkalla miettineet, että voisimme viettää osan lomasta siellä tai lähisaari Pha Nganilla.  Ja joka kerran olemme päätyneet pysyttelemään omalla rannalla.  Retkipäivä antoi taas uskonvahvistusta.  Miksi vaihtaa hyvää paikkaa uuteen. 
 

Mae Namin hiljaisella rannalla
 
Nyt ei todellakaan ole matkailukausi.  Mae Namin ranta oli kovasti hiljainen.  Moni rantakuppila oli kiinni.  Toki sieltä palveluja löytyi ja muutama turistikin, mutta ruuhkasta ei voinut puhua.  Pulahdimme meressä uimassa – meillä on parempi ranta – ja rantakadulla syömässä.  Ruoka Thaimaassa on aina hyvää ja tulista.  Niin nytkin.  Yllätimme itsemme maistamalla rohkeasti paistettuja chilejä (!).  Ne olivat vahvan paprikan oloisia, joten hyvin selvisimme.  Minä olen herkutellut  lähes päivittäin tom yam keitolla, jota parempaa ruokaa en tiedä.
 

simpukka-asetelma
 
Palattuamme pääsin vihdoin maalaamiseen alkuun.  Omalla verannallamme lankoihin pujotellut simpukat ja korallit helisevät tuulessa.  Meren maalaaminen ei ole mitenkään helppoa, mutta värikkäät puutarhamökit innostivat heleydellään. 
 

 Boom Bayn värikkäitä puutarhamökkejä
 
Yritämme huomenna löytää nettiyhteyden, sillä omassa majapaikassamme sellaista ei ole.  Muuten kaikki on hyvin.  Ensi yönä naapurisaarellamme Pha Nganilla vietetään full moon partya.  Me emme ole menossa bilettämään, mutta toivomme kovasti kirkasta yötä.  Saimme Suomesta viestin, että odotettavissa on oikein superkuu.
Lena ja Jussi, tyytyväiset bungalowilaiset