Maanantai 7.5. oli vaihteeksi retkipäivä.  Songtao vei meidät sujuvasti Nathoniin.  Meillä oli vielä listalla tilattuja tuliaisostoksia.  Löysimme Marille korvakoruja ja Arjalle indonesialaisia batiikkikankaita.  Siinä sivussa ostin uuteen kotiin uuden pöytäliinan, vaikka niitä on kertynyt matkoilta ihan tarpeeksi.  Iloinen yllätys oli, että pääkadun vaatekauppojen joukosta löytyi kuin löytyikin taidetarvikekauppa.  Sain uusia värejä, papereita ja siveltimiä.  Huomenna ei ole retkipäivä vaan maalauspäivä.

 
Currylounaan jälkeen istahdimme nettikahvilaan.  Erehdyin tilaamaan jäätelökahvin, joka sai kotimatkalla vatsan kiertämään ikävästi.  Jussi jäi lähikaupalle, kun minä marssin puolijuoksua kotimökille.  Olo helpottui onneksi saman tien.  Siihen auttoivat vessa, virkistävä uinti ja paikallinen voimajuoma. 
 


täällä on meneillään paras mango- ja rambutankausi
 

Loppupäivä sujuikin sitten uusien kirjojen parissa rantahietikolla.  Nathonissa on hauska kirjojen vaihtopiste.  Sieltä löytyy käytettyjä kirjoja eri kielillä, myös suomeksi, edulliseen hintaan.  Kun kirjan on lukenut, sen voi palauttaa ja saa osan rahoista takaisin.  Siis melkein kuin kirjasto.

 

Tiistaina 8.5. meillä oli rantapäivä.  Tosin vilkas sellainen.  Minä maalasin ulkosalla, kävimme yhdessä hieronnassa ja teimme kaksi pitkää kävelyretkeä.  Ensimmäinen oli maisemaretki, toinen ruokaretki.  Tilasimme kokonaisen red snapperin grillattuna  runsaan valkosipulin kera.  Istuimme hiekkarannalle katetussa pöydässä, aallot löivät rantaan ja viimeiset auringonsäteet kultasivat taivaan.  Siitä ei ruoka eikä tunnelma parane.
Lena ja Jussi, Samuin lumoissa